Leen Snoeck
Ontwerpster en oprichter van Flo Jewelry

Een armband is een heel gemakkelijk accessoire om te dragen. Het toont ook een stukje van jouw persoonlijkheid, zonder dat je een woord hoeft te zeggen! 

Het dragen van armbanden wordt meestal onderschat, terwijl ze het geheim zijn om jouw juwelenkeuze te versterken. Je combineert ze gemakkelijk met andere oorbellen, halskettingen en ringen uit mijn collectie.

Bekijk de armbandjes nu

Heb je graag wat meer inspiratie? Lees dan zeker mijn tien tips!

 1. Iedereen kan een armband dragen, elke pols is uniek!
 2. Heb je eerder een brede polsmaat? Durf dan gaan voor een iets breder model of een opvallender groepje armbandjes.
 3. Jouw voorarm accentueren creëert een elegante toets. Ook in de winter kan je een armband dragen bij een feestkleedje met een speciale mouw of een bloes met driekwartmouw. 
 4. De beste armbanden voel je niet tijdens jouw dagelijkse leven: schrijven, bellen, drinken of eten. 
 5. Stem jouw armband af op de gelegenheid. Kies geen rinkelende armbaden als je gaat werken, maar opteer voor aansluitende armbanden met rekker.
 6. Ken jezelf. Heb je graag een iets lossere armband of wil je graag een aangesloten type armband dat bijna aanvoelt als een tweede huid?
 7. Weet je niet goed hoe je jouw polsmaat meet? Lees hier dan even de tips hoe je juist jouw polsmaat meet.
 8. Armbanden met facetkraaltjes zorgen voor het ultieme stralende gevoel. Door de bewegingen met je arm en de speling van het licht op de kraaltjes vallen ze écht op. 
 9. Ga voor een waaier aan verschillende kleuren. Wie kan er nu aan al deze prachtige kleuren weerstaan 😍?
 10. Kan je niet kiezen? Durf te combineren! Wees niet bang om het eens uit te proberen 😉.
Bekijk alle armbanden

(Klik op de foto’s om te vergroten)

De maat van jouw armband bepalenn

Wil je ook weten hoe je best je maat van je armband bepaalt? Lees dan hieronder de tips van Flo Jewelry hoe je best te werk gaat: 

Je start met het meten van de omtrek van je pols: de omtrek van je pols kan je best meten met een lintje of een touw, of met een lintmeter. Je meet dit best net boven het knobbeltje van je pols naar je hand toe. Zorg ervoor dat wanneer je het meet, het touwtje of de lintmeter niet te strak zit. Het aantal centimeters is zo gemakkelijk te bepalen. Maar let op: je polsmaat is niet je armbandsmaat. Het hangt ervan af hoe strak of los je zelf wil dat de armband zit. 

Om je een idee te geven wat jouw maat is:

 • Small komt overeen met een polsomtrek van 16 cm
 • Medium komt overeen met een polsomtrek van 17 tot 18 cm. Dit is de gemiddelde polsomtrek bij dames
 • Large komt overeen met een polsomtrek van 19 cm
 • Extra Large komt overeen met een polsomtrek van 20 cm of meer

De armbandjes van Flo Jewelry zijn steeds een mediummaat. Vraag gerust een exemplaar op maat als deze jou niet past. 

Flo Jewelry heeft hier al heel wat ervaring in opgebouwd. Geef je polsomtrek door, hoe je de strakheid wenst, en de ontwerpster zorgt voor een perfect passende armband op maat!

Over Flo Jewelry

Flo Jewelry werd in 2010 opgestart door ontwerpster Leen Snoeck. Ze gaat elke dag vol passie aan de slag om vrouwen te doen stralen met een passend accessoire. Flo Jewelry biedt elk modeseizoen een nieuwe collectie oorringen, halsjuwelen, armbanden, ringen en andere accessoires aan. Je kan er ook terecht voor persoonlijk advies en een juweel op maat. De juwelen van Flo Jewelry zijn handgemaakt met authentieke, ambachtelijke materialen. De juwelen dragen dan ook het HandMade in Belgium label van Unizo. Flo Jewelry zorgt voor een afgewerkte look en is beschikbaar in 18 lokale kledingwinkels. Meer over Flo Jewelry