Leen Snoeck
Ontwerpster en oprichter van Flo Jewelry

Stralen op de mooiste dag van je leven, samen met je familie. 

Voor mij was het persoonlijk een unieke ervaring. Onze dochter Flore huwde in het voorjaar, en het was een dag vol emoties en schoonheid. Ik neem jullie graag mee in de beelden en de ontwerpen die ik creëerde om juwelen met een verhaal te voorzien voor ieder persoonlijk.

De aanpak om perfecte bruidsjuwelen te ontwerpen

Als inspiratie hadden we een prachtig kleurenpalet, gebaseerd op de fleurige trouwuitnodiging van het huwelijk van Flore en Jasper, die als leidraad diende voor de styling van de hele suite. Het creëren van juwelen voor de bruid, de moeders en de schoonzus was een uitdagende en leuke opdracht.

Het ontwerpen van juwelen voor zo’n belangrijk moment vereist zorgvuldigheid en aandacht voor detail. Bij het maken van de juiste keuze houd ik rekening met de specifieke wensen van de persoon, de stijl, het gezichtstype, de kleur, de snit van het kledingstuk, het comfort om te dragen en de uitstraling. Deze aanpak zorgt ervoor dat elk sieraad niet alleen mooi is, maar ook perfect aansluit bij de drager en de gelegenheid.

Eens de stijl en de kleding voor iedereen definitief was, begon ik aan mijn eerste ontwerpen en ging ik op zoek naar de juiste kwalitatieve materialen. Voor elk familielid creëerde ik een uniek stuk, met oog voor de verschillende persoonlijkheden. Met veel liefde en vakmanschap werd elk ontwerp gecreëerd, geleidelijk verfijnd en afgewerkt. Zo zag iedereen er op zijn best uit. Ik deel graag een inkijk in dit bijzondere ontwerpproces.

4 sterke looks die elkaar complementeren

De bruid

We beginnen uiteraard met de bruid, mijn dochter Flore. De bruid is het stralende middelpunt op haar huwelijksdag, en de juiste juwelen kunnen haar look compleet maken. Bij het kiezen van bridal juwelen is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de trouwjurk. Flore houdt van bloemen en koos voor pareltjes in champagnekleuren met een lichte roze gloed, die prachtig matchen met het bovenstuk van haar jurk.

Ik maakte drie prototypes die we meenamen naar de laatste pas van de trouwjurk. Een eerdere strak en romantisch model, een stijlvol en gestructureerd ontwerp met bloemetjes in glas en het uiteindelijk winnend model met een prominente bloem als oorknop: een heel stilistisch statement. Dit was precies wat Flore zocht – een blikvanger waarmee ze de hele dag door kon stralen, op elk moment van haar huwelijk. De verrassing was compleet toen ik in dezelfde stijl een feestelijk haaraccessoire ontwierp. Flore was enorm gecharmeerd door dit extra detail!

De moeder van de bruid

Als mama van de bruid wou ik graag aansluiten bij de stijl van de pareltjes van de oorbellen van Flore en koos ik om met fijne facetkralen te werken in tinten die afgeleid zijn van de tint die Flore draagt en passend zijn bij mijn outfit. Mijn oorbellen zijn een guirlande van fijne glas facetkralen en fijne ketting die de oorbellen heel subtiel afwerken. Mijn halsketting vormde een corsage van Swarowskiparels en glaskralen die een heel chique effect geven. Deze corsage was afgewerkt met een magneetsluiting, wat zeer comfortabel is om aan te doen. Ik ben persoonlijk enorm fan van magneetsluitingen, voor zowel armbanden als halskettingen. Mijn set werkte ik  af met een corsage rond mijn pols wat een kleinere kopie vormde van het halsjuweel en unieke ringen die de taal van mijn handen helemaal versterken.

De moeder van de bruidegom

De moeder van de bruidegom koos voor een gestileerd ensemble van luxueuze roze stof. Deze stof vroeg om juwelen die de chique uitstraling konden versterken. Tijdens het ontwerpproces werd snel duidelijk dat een grote Swarovski-steen of glasparel de perfecte aanvulling was op haar ensemble. We kozen voor een warme tint parel, wat ook prachtig paste bij het bordeauxrode pak van haar zoon, de bruidegom. Het resultaat was een unieke oorknop in combinatie met schitterende Swarovski-kralen, een halsketting opgebouwd uit dezelfde materialen, en een vleugje asymmetrie. De bijpassende armbanden en ringen maakten het geheel compleet. Ze straalde!

De zus van de bruidegom

Tot slot was er nog de zus van de bruidegom. Ook zij koos voor een ensemble in een geraffineerede, fijne stof. Met haar eigen stijl, koos ze voor een feestelijk halsjuweel dat samen met haar oorbellen prachtige elegantie creëerden. Haar persoonlijke voorkeur viel eerder op juwelen met zilver dan gouden afwerking wat mooi samenging met de donkerblauwe kleur van haar ensemble. Met deze combinatie van oorringen en halsjuweel was haar outfit helemaal af en zag ze er schitterend uit.

Het belang van persoonlijke juwelen

Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in het persoonlijke verhaal achter mijn ontwerpproces. Het kiezen van juwelen voor een speciale dag, zoals een bruiloft, gaat verder dan alleen stijl. Het draait om persoonlijke stijl en voorkeuren, maar ook om de algehele sfeer van het evenement. Het was een eer om een persoonlijke ‘Flo’ toets toe te voegen aan deze prachtige dag, en ik heb genoten van elk moment van het proces.

Wat dit werk voor mij zo bijzonder maakt, is dat de juwelen na de trouwdag niet in de kast blijven liggen. Flore draagt haar bloemenoorringen zelfs mee op huwelijksreis naar Italië, en ook de andere dames blijven hun unieke stukken koesteren. Zo kunnen we allemaal nog nagenieten van dit speciale moment.

Op de belangrijkste dag van jouw leven verdien je het om te stralen, samen met je familie!

Bij Flo Jewelry ga ik graag met je mee op jouw unieke reis. Samen creëren we met passie juwelen die je altijd zult koesteren. Ben je benieuwd hoe ik jouw grote dag nog specialer kan maken met een uniek sieraad? Neem dan gerust contact met me op voor een persoonlijk consult!

Maak jouw huwelijk onvergetelijk

Laat juwelen creëren die bij jouw persoonlijkheid en stijl passen. Bij Flo Jewelry ontwerpen we met passie en vakmanschap bruidsjuwelen die jouw unieke verhaal vertellen.

juwelen op maat
Over Flo Jewelry

Flo Jewelry werd in 2010 opgestart door ontwerpster Leen Snoeck. Ze gaat elke dag vol passie aan de slag om vrouwen te doen stralen met een passend accessoire. Flo Jewelry biedt elk modeseizoen een nieuwe collectie oorringen, halsjuwelen, armbanden, ringen en andere accessoires aan. Je kan er ook terecht voor persoonlijk advies en een juweel op maat. De juwelen van Flo Jewelry zijn handgemaakt met authentieke, ambachtelijke materialen. De juwelen dragen dan ook het HandMade in Belgium label van Unizo. Flo Jewelry zorgt voor een afgewerkte look en is beschikbaar in 27 lokale kledingwinkels. Meer over Flo Jewelry