Ontmoet Leen Snoeck, de visionaire ontwerpster achter het juwelenlabel Flo Jewelry. Ontdek waar Leen haar inspiratie vandaan haalt en duik in het creatieve proces van haar nieuwste Lente/Zomer collectie. Leen staat bekend om haar unieke benadering van juweelontwerp, waarbij natuurlijke schoonheid en persoonlijke verhalen samenkomen in elk stuk. Laten we zonder verder oponthoud beginnen met ons gesprek.

Leen Snoeck, ontwerpster van Flo Jewelry

De nieuwe collectie is werkelijk adembenemend. Kun je ons vertellen wat de primaire inspiratiebron was voor deze Lente/Zomer collectie en hoe deze bron invloed heeft gehad op de ontwerpen?

Absoluut. De kern van deze collectie is de lentezon, een krachtige bron van licht en energie die alles om ons heen tot leven wekt. Ik wilde dat gevoel van vernieuwing en levendigheid vastleggen. Elk juweel in de collectie weerspiegelt de natuurlijke pracht die je ziet in bloeiende bloemen, de kleuren van de hemel bij zonsopgang, uitgestrekte landschappen en de serene stranden. Het gaat allemaal om het vieren van groei, bloei, en de connectie met de natuur.”

Kun je ons meenemen door het creatieve proces van het bedenken van deze nieuwe juwelen? Waren er specifieke uitdagingen bij het creëren van deze collectie?

“Het creatieve proces begint altijd met inspiratie en reflectie. Ik laat me inspireren door mode en kunst. Het lente-zomerseizoen is top, zoals het licht speelt met de bladeren of de reflectie van de zon op het water. Er is zoveel licht die elk kleur extra accentueert en dit is een intrigerende uitdaging om dit uit te drukken in mijn creaties. Het gebruik van glinsterende glaskralen is een manier om de schittering van zonlicht na te bootsen, naast het gebruik van specifieke kleuren.”

Het gebruik van glinsterende glaskralen was een manier om de schittering van zonlicht na te bootsen.

Zijn er bepaalde kleuren, materialen of vormen die centraal staan in deze collectie?

“Zeker, de collectie kenmerkt zich door stralende kleuren en organische vormen. Ik heb gekozen voor kleuren die je zoveel energie geven dat iedereen ervoor smelt. Er zijn zachte pastels van bloeiende bloemen, diep blauw van een zomerhemel, een lila die de aandacht trekt zonder te overheersen, felle kleuren, kortom aantrekkelijke kleuren die een vleugje verfijning toevoegen aan elke look.


De materialen zijn zorgvuldig geselecteerd om niet alleen de schoonheid van de natuur te weerspiegelen, maar ook om een connectie met de aarde te behouden. De creaties zijn er steeds in een beperkte oplage, met het oog op duurzaamheid.

Welke emotie of sfeer hoop je over te brengen met deze collectie?

“Mijn grootste wens is dat mensen een gevoel van blijheid en tevredenheid ervaren wanneer ze mijn juwelen dragen. Deze collectie is een ode aan de lente en de zomer. Een seizoen die staat voor een nieuw begin en eindeloze mogelijkheden. Elk stuk vertelt een verhaal van hernieuwde levenskracht en tijdloze elegantie. Ik hoop dat ik mensen inspireer om hun eigen verhaal van het nieuwe seizoen te omarmen.


Met mijn nieuwe juwelencollectie voor de lente en zomer hoop ik een gevoel van tijdloze elegantie en sprankelende vitaliteit over te brengen. Elk stuk in de collectie is doordrenkt met een subtiele mix van verfijning en trends, waardoor het zowel een gevoel van tijdloze schoonheid als een sprankeltje moderne levendigheid uitstraalt. Ik wil dat mijn klanten zich geïnspireerd voelen door de natuurlijke schoonheid en helderheid van de lente- en zomerseizoenen. Ik hoop dat mijn juwelen een gevoel van verfijning en stralend gevoel ervaren bij elke gelegenheid waarbij ze gedragen worden. Kortom, ik hoop dat mijn collectie een gevoel van moeiteloze elegantie en stralend geluk brengt aan de vrouw die ze draagt.”

Mijn grootste wens is dat mensen een gevoel van blijheid en schittering ervaren wanneer ze mijn juwelen dragen.

Zijn er stukken in de collectie die je bijzonder dierbaar zijn?

Elke creatie is me dierbaar, maar er zijn enkele stukken die echt opvallen vanwege hun unieke verhaal of de techniek die erachter zit. Bijvoorbeeld, een ketting die de delicate vormen van bloeiende bloemen nabootst, is een technisch hoogstandje en symboliseert de essentie van groei en schoonheid.

En tot slot, wat hoop je dat klanten zullen waarderen of onthouden wanneer ze de Lente/Zomer Collectie zien?

Ik hoop dat ze de liefde en het vakmanschap voelen die in elk stuk zijn gestoken. Meer dan juwelen, zijn het draagbare kunstwerken die verhalen vertellen van vernieuwing en schoonheid. Ik wil dat mensen zich empowered voelen door deze mijn collectie, een ode aan de natuurlijke pracht en kracht van de natuurlijke wereld om ons heen.

Dit interview met Leen Snoeck, de creatieve kracht achter Flo Jewelry, onthult de diepe inspiratie en toewijding achter haar Lente/Zomer Collectie. Elk stuk is een viering van de natuur, vernieuwing en de kunst van juweelontwerp.

Vernieuw je look

Duik in de natuurlijke schoonheid van de Lente- & Zomercollectie 2024

Bekijk de collectie
Over Flo Jewelry

Flo Jewelry werd in 2010 opgestart door ontwerpster Leen Snoeck. Ze gaat elke dag vol passie aan de slag om vrouwen te doen stralen met een passend accessoire. Flo Jewelry biedt elk modeseizoen een nieuwe collectie oorringen, halsjuwelen, armbanden, ringen en andere accessoires aan. Je kan er ook terecht voor persoonlijk advies en een juweel op maat. De juwelen van Flo Jewelry zijn handgemaakt met authentieke, ambachtelijke materialen. De juwelen dragen dan ook het HandMade in Belgium label van Unizo. Flo Jewelry zorgt voor een afgewerkte look en is beschikbaar in 27 lokale kledingwinkels. Meer over Flo Jewelry