Leen Snoeck
Ontwerpster en oprichter van Flo Jewelry

Bij Flo Jewelry vind je halskettingen in verschillende stijlen en materialen. Daarnaast is er een heel ruim aanbod aan kleuren. In het creëren van een halsketting heb ik steeds de dame in gedachten die het juweel zal dragen.

Halskettingen zijn een van de meest populaire sieraden en kunnen een outfit net dat beetje extra geven. Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is: “Wat is beter, een korte of lange halsketting?” In deze blog zullen we de voor- en nadelen van korte en lange halskettingen bespreken.

In de kettingen heb je verschillende lengtes en formaten Elke uitvoering heeft zijn kenmerken en voordelen. Ik wil je graag enkele tips geven over hoe u de ideale lengte van een ketting kunt bepalen, zoals door te kijken naar uw figuur en persoonlijke voorkeur. 

Korte halskettingen

Korte halskettingen zitten meestal dicht bij de hals en zijn over het algemeen tussen de 30 en 40 cm lang.

 • Korte halskettingen zijn perfect om te dragen bij een hoge halslijn of in een bloes. Deze ketting is steeds verstelbaar en kan helemaal naar jouw voorkeur gedragen worden. Indien je niet vaak kettingen draagt is dit een zekere keuze!
 • Ben je eerder klein, dan is een korte ketting een topkeuze!
 • Een van de voordelen van korte halskettingen is dat ze geschikt zijn voor zowel casual als formele gelegenheden. Ze zijn ook veelzijdig omdat ze gemakkelijk te combineren zijn met andere sieraden en accessoires. 
 • Korte halskettingen zijn ook handig als je een drukke dag hebt en niet wilt dat je sieraden in de weg zitten.
 • Een nadeel van korte halskettingen is dat ze niet geschikt zijn voor iedereen. Als je een kortere hals hebt, kan een korte halsketting je hals nog korter doen lijken. 
 • De choker is terug: is als je de ketting kort en strak wil dragen. Het vormt als het ware een kraagje rond je hals, hiermee maak je een statement en krijg een chique resultaat!
109,00 incl. BTW
109,00 incl. BTW
79,00 incl. BTW
79,00 incl. BTW
69,00 incl. BTW
69,00 incl. BTW

Midi halskettingen

Een tussenversie, of de midi-ketting noem ik deze, is 45cm of 50cm lang. Sinds kort is er ook een nieuw formaat: de midi-ketting: op vraag van klanten ontwikkelde ik een nieuw formaat dat de overgang vormt tussen de korte ketting en de langere halsketting. 

 • Deze midi-versie komt iets lager in je hals, net boven je buste. Ideaal indien je graag kledij met een hoge halsuitsnijding draagt!
 • De lengte kan persoonlijk aangepast worden door middel van een verlengketting die toegevoegd is aan d ketting. Zo kan je soms van een korte ketting een midi-ketting maken bij bepaalde modellen. 
 • Het voordeel van deze ketting, het geeft kleur in je decolleté, bij een kledingstuk met een hoge halsuitsnijding is het een echte blikvanger. Dit model wint aan populariteit!
149,00 incl. BTW
119,00 incl. BTW
99,00 incl. BTW
69,00 incl. BTW

Lange halskettingen

Lange halskettingen zijn over het algemeen tussen de 70 en 90 cm lang en kunnen verschillende lagen hebben. 

 • Lange halskettingen zijn perfect voor outfits met een diepere halslijn en kunnen een outfit net dat beetje extra geven. Ze zijn ook ideaal om te dragen bij een outfit met een eenvoudige snit, een lange jurk, een trui, kortom een ketting die zich vlot laat combineren. 
 • Eén van de voordelen van lange halskettingen is dat ze geschikt zijn voor mensen van alle lengtes. Ze kunnen een slankmakend effect hebben op het lichaam en helpen om de nadruk te leggen op de borst en buik. 
 • Lange halskettingen zijn perfect om te combineren met andere sieraden, zoals armbanden, ringen en oorbellen.
109,00 incl. BTW
109,00 incl. BTW
99,00 incl. BTW
109,00 incl. BTW
99,00 incl. BTW

De verrassende Y-ketting

Tot slot stel ik een een nieuwe verrassende ketting, de Y-ketting. Met haar sublieme elegantie is dit een sierlijk juweel dat moeiteloos modern design combineert met tijdloze verfijning.

 • De delicaat gevormde hanger, die zich als een kunstzinnige Y naar beneden beweegt, vangt het licht op een betoverende manier. Elk detail is doordacht ontworpen om een subtiel en toch krachtig statement te maken. 
 • De verfijnde ketting is als een reis langs de contouren van de nek, waardoor een delicaat lijnenspel ontstaat dat zowel verleidelijk als verfijnd is. Het Y-design voegt een vleugje speelse elegantie toe aan elke outfit, of je nu kiest voor casual chic of avondglamour.
 • Dit is een open ketting waarbij je vrij kan kiezen hoe je deze sluit en hierdoor aanpasbaar. Een extra voordeel is dat je de meeste Y-ketting als een midiketting kan dragen als je ze op de klassieke manier (in een ovaal) sluit. Hierdoor creëer je 2 functies.
89,00 incl. BTW
69,00 incl. BTW

Welke halsketting werkt best voor jou?

Er zijn een paar bepalende factoren:

 • Jouw figuur: 

Voor mensen met een kortere hals of een voller gezicht, kan een korte halsketting de halslijn verkorten en het gezicht voller doen lijken. Voor hen kan een langere ketting beter werken.

Heb je een langere hals en/of een slanker gezicht, dan kan een kortere ketting juist beter werken. Een lange ketting kan de lengte van je nek benadrukken en je gezicht smaller doen lijken.

Ben je klein, dan kan een korte ketting goed werken om de verhoudingen in balans te houden.

Ben je langer, dan kan een langere ketting goed werken om de lengte van je lichaam te benadrukken.

 • Jouw persoonlijke voorkeur: heb je graag een strakke ketting omwille van je werk, dan ga je best hiervoor. 
 • Jouw kledingstuk waarop je de ketting gaat dragen het type halsuitsnijding van je kleding.
 • De gelegenheid waarvoor je de halsketting kiest.
 • Jouw persoonlijke stijl: sober of meer uitgesproken
 • Jouw persoonlijke wens: een look die je wil creëren, je vibes die je wil uitstraken, een lidteken die je wil verbergen,… 

 

Mijn ultieme tip

Ook bij de halskettingen gaat Flo Jewelry volop voor kleur. Elke ketting heeft een kleurrijk element. Dit is het DNA van Flo Jewelry. Met kleuren kan je jouw persoonlijkheid extra in de verf zetten. Je kan een monotone look gaan creëren of eerder contract geven in kleur met je outfit. Of je kan een accent zoals je handtas, je oorbellen, een ring, armbanden,, je lippenstift, je schoenen gebruiken om de kleur te bepalen. Een opvallend of subtiele tint, dit is volgens persoonlijke voorkeur. Indien je een ketting wil kopen, ga voor kleur!

Een nieuwe trend is kettingen in verschillende lengtes combineren, in laagjes werken. Dit wordt ook wel layeren genoemd: je stapelt als het ware verschillende kettingen van verschillende lengtes op elkaar. Of meer uitgesproken kan dit door fijne kettingen te combineren met bijvoorbeeld een grote schakelketting. Je kan dus gerust meerdere kettingen gaan combineren. Probeer het eens met de kettingen die je hebt, je komt tot verrassende effecten!

Voel je vooral comfortabel bij de keuze die je maakt! Ik geef je een paar beelden die dit allemaal illustreert. Neem zeker een kijkje op mijn website of social media om nog meer inspiratie op te doen.

Zo blijf je op de hoogte van onze exclusieve Belgische juwelen 🤩

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates in je mailbox. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, acties en ons advies.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Over Flo Jewelry

Flo Jewelry werd in 2010 opgestart door ontwerpster Leen Snoeck. Ze gaat elke dag vol passie aan de slag om vrouwen te doen stralen met een passend accessoire. Flo Jewelry biedt elk modeseizoen een nieuwe collectie oorringen, halsjuwelen, armbanden, ringen en andere accessoires aan. Je kan er ook terecht voor persoonlijk advies en een juweel op maat. De juwelen van Flo Jewelry zijn handgemaakt met authentieke, ambachtelijke materialen. De juwelen dragen dan ook het HandMade in Belgium label van Unizo. Flo Jewelry zorgt voor een afgewerkte look en is beschikbaar in 27 lokale kledingwinkels. Meer over Flo Jewelry