Leen Snoeck
Ontwerpster en oprichter van Flo Jewelry

Een armband is een van de gemakkelijkste accessoires om te dragen. Zonder een woord te hoeven zeggen, creëert je armband een personal touch. Het versterkt je outfit en uitstraling. Bij Flo Jewelry vind je passende armbanden die gemakkelijk te combineren zijn met onze oorbellen, halskettingen en ringen. Of je nu een smalle of bredere pols hebt, maatwerk is altijd mogelijk. Er zijn armbanden voor elk type vrouw!

Op zomerse dagen is het geweldig om je armen met een bruine teint te accentueren. In de winter kan een armband een mooi accent toevoegen aan een jurk met speciale mouwen, zoals een driekwartmouw. Bij het dragen van bovenstukken met korte mouwen kan een groepje armbanden een schitterend effect geven. Armbanden vallen op bij alles wat je doet. Door de bewegingen van je arm en het spel van licht op de kraaltjes vallen ze op. Bovendien versterken armbandjes de uitstraling van je oorbellen en halsketting.

De maat van je armband

Het is het mooiste compliment om te horen hoe jullie worden aangesproken op jullie FLO-armbanden. Maar hoe kan je de maat van je armband bepalen? Lees hieronder enkele tips:

 1. Begin met het meten van de omtrek van je pols. Dit kun je doen met een lintje, een touw of een lintmeter. 
 2. Meet net boven het knobbeltje van je pols naar je hand toe. Zorg ervoor dat het lintje of de lintmeter niet te strak zit. Op deze manier kun je het aantal centimeters bepalen.
 3. Opgelet: Houd er rekening mee dat je polsmaat niet gelijk is aan je armbandsmaat. Het hangt af van hoe strak of los je de armband wilt dragen.

De armbandjes van Flo Jewelry zijn altijd gemaakt op maat van de gemiddelde polsomtrek. Als dit niet goed past, kun je gerust vragen om een exemplaar op maat te laten maken. Flo Jewelry heeft hier veel ervaring mee. Geef je polsomtrek en je voorkeur (strak of eerder los) door en ik zorg voor een perfect passende armband op maat!

Soorten armbanden

Armbanden kunnen het beste worden bepaald op basis van de materialen waarmee ze gemaakt zijn:

 1. Kralen armband: Dit is de meest gebruikelijke armband. De facetkralen geven een prachtig effect aan deze armbanden. Ze worden vervaardigd in allerlei kleuren en zijn bevestigd aan een elastiek, waardoor ze gemakkelijk aan en uit te doen zijn.
 2. Armbanden met een gouden of zilveren schakel: Deze armbanden bestaan uit schakels in verschillende vormen, al dan niet afgewisseld met een kleurrijke kraal. De armbanden worden meestal afgewerkt met een kogelslot of menotslot.
 3. Armbanden met bedels: Bij Flo Jewelry zijn de armbanden met bedels meestal facetkralen armbanden die een hippe en speelse uitstraling krijgen.
 4. Lederen armbanden: Lederen armbanden kunnen bestaan uit één of meerdere stroken leder, al dan niet in dezelfde kleur. Deze armbanden worden afgewerkt met een magneetsluiting. De magnetische sloten die Flo Jewelry gebruikt, zijn van uitstekende kwaliteit en zorgen voor een veilige sluiting. Ze veroorzaken geen allergische reacties bij mensen met een gevoelige huid.

De afwerking van de armbanden verschilt en kan mogelijk je keuze beïnvloeden. Ze kunnen worden afgewerkt met een verborgen sluiting, zoals bij een rekkerarmband  waarbij de sluiting verborgen zit in een elementje. Lederen armbanden worden vaak voorzien van een magneetslot, terwijl schakelarmbanden en armbanden met fijne kettingen een bijpassend menotslotje hebben.

Flo Jewelry denkt aan ieders persoonlijke smaak en biedt een ruime keuze aan armbanden.

Hoe draag je een armbandje?

Stijl en goede kleding draaien om balans. Voor de durvers is zelfs een beetje uit balans nog beter. Beschouw je beide polsen als twee kanten van een klassieke weegschaal. De ene kant mag hooguit iets zwaarder zijn dan de andere. Dit concept wordt ‘visueel gewicht’ genoemd. Hier zijn enkele tips voor het dragen van een armband:

 • Je kunt een enkele armband dragen als het een brede leren of zwaardere armband is. Als je een fijnere armband verkiest, kun je het beste kiezen voor een groepje van 3 of 5 armbanden, zolang het maar oneven is.
 • Aan de kant van je uurwerk kun je gerust een armband dragen voor je uurwerk, richting je hand.
 • Je kunt aan beide kanten armbanden dragen, maar zorg ervoor dat je aan één kant een opvallendere groep hebt.
 • Tegenwoordig is het mode om verschillende stijlen van armbanden met elkaar te mixen en matchen.
 • Bij het dragen van meerdere armbanden kun je ook spelen met contrast in kleuren en verschillende tinten. Je hoeft niet altijd te kiezen voor een ton-sur-ton effect.

Combineer verschillende armbandjes met elkaar

In de collectie van Flo Jewelry zijn er verschillende soorten armbanden die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Deze trendy armbanden zien er nog leuker uit wanneer je ze samen draagt. Wees niet bang om veel armbanden te combineren en grotere groepen te maken. Je zult versteld staan van hoe mooi het eruitziet bij jou!

Een goede armband doet wat alle accessoires doen: je look vervolledigen. Wees niet bang om hiermee te experimenteren. Onthoud:

“Your jewelry introduces you before you even speak!”

Zo blijf je op de hoogte van onze exclusieve Belgische juwelen 🤩

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates in je mailbox. Zo ben je als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, acties en ons advies.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Over Flo Jewelry

Flo Jewelry werd in 2010 opgestart door ontwerpster Leen Snoeck. Ze gaat elke dag vol passie aan de slag om vrouwen te doen stralen met een passend accessoire. Flo Jewelry biedt elk modeseizoen een nieuwe collectie oorringen, halsjuwelen, armbanden, ringen en andere accessoires aan. Je kan er ook terecht voor persoonlijk advies en een juweel op maat. De juwelen van Flo Jewelry zijn handgemaakt met authentieke, ambachtelijke materialen. De juwelen dragen dan ook het HandMade in Belgium label van Unizo. Flo Jewelry zorgt voor een afgewerkte look en is beschikbaar in 27 lokale kledingwinkels. Meer over Flo Jewelry